Näin se on tehtävä, joulu meni että tupsahti ja nyt sitten kohti uutta vuotta.
Vanhin poikani tuli sunnuntaina ja oli todella ihanaa nähdä ainakin vuoden tauon jälkeen, enään ei saa pitää niin pitkiä taukoja vaikka puhelimessa jutellaankin usein niin nähdä se täytyy. Aatto meni miten meni, ei ehkä ihan niin kun olin suunnitellu mutta eihän koskaan kai mikään mene. Mutta tärkeintä oli pojan seura ja meillä oli ihan rauhallista. Mielestäni aatto on perheen juhla eikä silloin huinita missään muualla kun taas hyperaktiivinen mieheni mielestä silloin kuuluu kyläillä ties kenenkä luona ja viina kuuluu ehdottomasti kuvioihin. Toisaalta parempi sen suhteen että joi viinansa muualla kun meidän luona, saatiin pojan kanssa sen suhteen todella rauhallinen joulu ja juttelua riitti vuoden tauon jälkeen. Sitten poika vietiin Raumalle eilen keskiviikkona ja mitenkä ollakkaan sattus ihan julmetin kauhea lumisade juuri sille päivälle. Oli todella hankala ajokeli, onneksi itse sain vain jännittää apukuskin paikalla, mies on sentään tottunut ajaja. Mutta jännittisitä silti vierellä. Noin 15 min ennen kuin saavuttiin kotiin, miehen tytär soitti että joku hörhö seurailee heitä ja on jääny kodin ulkopuolelle kyttäämään. Se nosti kyllä niskakarvat pystyyn ja kiire kotiin. Tämä hörhö oli edelleen kyttäämässä kun saavuttiin paikalle ja täytyy sanoa ettei hänellä ollut kaikki palikat kotona, ihan outo hoki vain että hän haluaa mieheni tyttären ja tulla sisälle, eikä tytär ole eläissääin kyseistä miestä nähnyt.  Ei siinä auttanut kun soittaa poliisit paikalle, mutta ei he voinut tässä tapauksessa tehdä muuta kun viedä hörhö kotiin kun ei ollut tehnyt mitään väärää. On tämä kumma suomen laki täytyy sanoa, uhrin täytyy jäädä pelkäämään mitä seuraavaksi tapahtuu ja hörhö saa tulla vaikka uudestaan kytikselle....
Tätä sitten vatvottiin kolmeen asti yöllä ja juteltiin perheen kesken ja tulos tässä että olen vasta aamukahvilla. Toisaalta ei mitään menoa eikä ohjelmaa tänään muuta kun se että täytyy pojat hakea junalta puoli kahdeksalta kun tulevat kotiin. Ovat molemmat saaneet kuulemma joululahjaksi tatuoinnit, iskä kyllä soitti mulle ja kysi lupaa saavatko ottaa, ja sanoin että jos hän valvoo että eivät ota mitään ihan älytöntä ja isoa, ihan sellaisen pienen vain. Toiselle tehtiin risti ja toiselle pieni tribaali kuvio. 
Ihana joulun aika kaiken kaikkiaan kuitenkin, ensivuonna sitten tuleekin ihan selkeet uudet kuviot sen olen päättänyt. Viinaa en meidän huushollissa enään siedä se on varma se, 

Käsitöitä ei tullut pahemmin tehtyä, poika sai tosin ihan uuni tuoreet villasukat, kuinkas muuten ja nyt kun tiedän hänen jalan koon niin ei kun tekemään lisää ja laittaa postissa tulemaan. Ai niin ja tietysti miniälle kanssa jonka poikani kihlasi muuten joulupäivänä, vietettiin hiljaisia kihlajaisia poikani kanssa joulupäivänä ilman miniää.....toivottavasti miniä on sitten hässä mukana =)

Sukkien lisäksi kokeilin tehdä virkkaamalla tällaista pientä liinaa, se jäi jotenkin vajaan näköiseksi joten suunnitteilla on tehdä noita kukkia ihan koko tuon matkalta.